5 gode grunde til at bestille en blodprøve

5 gode grunde til at bestille en blodprøve

Der er mange gode grunde til med jævne mellemrum at få taget en række blodprøver og test, selvom du ikke umiddelbart har nogen symptomer på sygdom. Her kommer 5 af de vigtigste.

1. Følg dine sundhedsinitiativer

Hvis du ligesom mange andre danskere periodisk gør en ekstra indsats med mere motion og sundere kost, kan det være en rigtig god idé at følge hvad der sker inde i din krop. Det giver et stort motivationsboost at se sort på hvidt hvordan, og på hvilke parametre, din krop bliver sundere. Selvom at der måske ikke sker helt så meget som du kunne ønske dig når du ser dig selv i spejlet, kan du faktisk gøre utrolige sundhedsmæssige fremskridt hvis du for eksempel går fra at være inaktiv til aktiv. Derudover vil blodprøverne give dig god viden om på hvilke områder du skal sætte ind, så du bruger din energi der hvor du får mest værdi for indsatsen.

2. Fang sygdom i opløbet

Rigtig mange sygdomme kan stoppes i at udvikle sig yderligere, hvis de opdages i tide. For eksempel lever ca. 525.000 danskere med en hjerte-kar-sygdom. De fleste af disse lidelser udvikles ikke fra den ene dag til den anden, men vil i mange tilfælde kunne måles i dit blod lang tid før du får alvorlige symptomer. Vores sundhedstjek er et rigtig godt sted at starte, hvis du vil have en god overordnet indsigt i din sundhedstilstand.

3. Optimer din livskvalitet

I modsætning til mange andre læger anser vi hos BetterLabs ikke mennesker som enten syge eller raske. De fleste bevæger sig på et spektrum midt imellem, hvor vi allerhelst ser at du ligger i den optimale zone på så mange parametre som muligt. På den måde har du det bedste udgangspunkt for at opleve mest mulig glæde, energi og velvære. Du får bedre forudsætninger for at være frisk og glad når du vågner om morgenen, have en sund appetit på livet, på sex og for at have gå-på-modet til at udleve dit fulde potentiale.

4. Sov bedre om natten

Skulle det vise sig at alt er helt som det skal være, har din investering ikke været spildt. Alene din viden om at alt er i orden, kan gøre at du sover bedre om natten. Og god søvn er godt for dit helbred. Du skal derfor ikke undervurdere det at få vished om at du er sund og rask.

5. Få en historik at sammenligne med

Vi er alle forskellige, og har hvert vores unikke biologiske udgangspunkt. Det der er et dårligt resultat for mig, er måske et godt resultat for dig - dit eget biologiske udgangspunkt in mente. Ved jævnligt at få taget blodprøver og tjek kan du sammenligne dig med dig selv, og det giver faktisk rigtig god mening.

Tilbage til oversigten